Jouluiset ja vegaaniset härkis-laatikot

Olen ollut kasvissyöjänä jo yli vuoden. Kaikki alkoi Docventuresin poikien perustamasta ”lihattomasta lokakuusta” viime vuonna. En ollut koskaan edes kokeillut kasvisruokavaliota pidemmän aikaa kerralla, joten ajattelin testata. Olo oli kokeilujakson jälkeen superhyvä ja kevyt sekä sain tosi paljon lisäenergiaa! Muutaman kuukauden jälkeen jäi pois myös kananmuna sekä maitotuotteet. Tällä hetkellä koitan välttää maitoa parhaani mukaan. En osta kaupasta mitään maitotuotteita kotiin, mutta saatan nykyään maistaa maidosta tehtyjä ruokia, jos muuta ei ole tarjolla. Olen kuitenkin kokenut, että itselleni mahdollisimman vegaaninen ruokavalio toimii kaikista parhaiten. Syön kasvispainotteisesti monesta syystä, joihin kuuluu esimerkiksi eettisyys, hyvinvointi ja ympäristöasiat.

Joskus yhteiset illalliset perheen kanssa saattavat tuottaa pientä päänvaivaa siitä, ettei haluaisi olla kenellekään vaivaksi erityisruokavalion takia. Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja olenkin siksi päättänyt valmistaa itse omat vegaaniset jouluruokani. Löysin Härkiksen muutama kuukausi sitten ja rakastuin todenteolla! Tässä postauksessa jaan muutaman herkullisen reseptin, joita voi tarjoilla joulupöydässä vaikka ihan sekasyöjillekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vegaaninen makaronilaatikko Härkiksestä (6 hengelle)

Makaronia

Härkistä

2 purkkia tomaattimurskaa

punasipuli

3 porkkanaa

kaurakermaa

Vegaanista juustoa (esim. Violife)

Keitä pussillinen makaroneja muutama minuutti ja kaada vesi pois. Paista samaan aikaan paistinpannussa öljyn kanssa sipulit ja Härkis sekä mausta. Kaada paistinpannulle tomaattimurskat ja lisää vielä mausteita (esim. oregano, paprika, valkosipuli, mustapippuri, suola, valkopippuri, kookossokeri). Raasta joukkoon vielä muutama kuorittu porkkana. Kaada sekä makaronit että kastike vuokaan ja sekoita. Tee juustokastike kattilassa lisäämällä yksi kaurakerma ja raastamalla joukkoon puolikas paketti Violife-juustoa. Jos seos on liian paksua, joukkoon voi lisätä hiukan kauramaitoa. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos laatikon päälle. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista keskitasolla puolisen tuntia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imelletty Härkis-perunasoselaatikko (4 hengelle)

Perunoita

Sieniä

Härkistä

Kauramaitoa

Margariinia

Keitä pussillinen kuorittuja perunoita kattilassa ja lisää joukkoon hyppysellinen suolaa. Paista samaan aikaan paistinpannulla Härkis sekä kuutioi joukkoon muutama herkkusieni. Mausta haluamillasi mausteilla ja sekoita. Kun perunat on keitetty kunnolla, valuta vesi pois ja soseuta perunat kattilassa. Lisää joukkoon 4 desilitraa kauramaitoa sekä muutama margariininokare ja sekoita. Mausta suolalla. Sekoita perunamuusin joukkoon Härkissekoitus ja mausta vielä lopuksi kookossokerilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihanaa joulunodotusta! #härkishaaste

2 comments

  1. Jenni · tammikuu 5, 2017

    Seuraan sua snapissa ja näytät käyvän bloggaajien pr-tilaisuuksissa yms, mutta ihmettelen, kun blogisi on kuitenkin todella hiljainen 😦 Miksi bloggaat niin vähän nykyisin? Vai tuotatko sisältö vaan snappiin yms?

    Liked by 1 henkilö

  2. Sharon · tammikuu 18, 2017

    Hei Jenni! Oon tehnyt tässä tosiaan niin monta eri duunia samaan aikaan, että bloggaaminen on valitettavasti välillä jäänyt pitkäksikin aikaa. Oon pitänyt muita someja sen verran aktiivisena, että oon tykännyt siksi osallistua pr-tilaisuuksiin yms. Oon kuitenkin tässäkin asiassa koittanut skarpata ja taas aktivoitua blogin päivittämisen suhteen. Katsotaan mitä vuosi 2017 tuo tullessaan! Kiitos sinulle, kun olet seurannut ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s